Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen:


Hoe gaat de inschrijving?

Je kan vanaf 27 april (Koningdag) via deze site een startbewijs reserveren, de betaling gaat direct via iDEAL daarna geef je via het deelnemersformulier de deelnemers op. Na de bevestiging dat de betaling is ontvangen is je inschrijving definitief. Je ontvangt dan een mail met "betaling afgerond" erop. Een aantal dagen voor de RamboRun ontvang je een mail met oa het start tijdsblok waarin je bent ingedeeld. Onthoud goed het startbloknummer. Deze heb je nodig bij de aanmelding bij de inschrijfbalie. Belangrijk is dat je op tijd aan de start verschijnt. Na aanmelding ontvang je hier een RamboRun T-shirt. Deelname op het parcours is alleen mogelijk door het dragen van dit RamboRun t-shirt.


We hebben ons ingeschreven, maar nu zijn er nog vrienden die met ons mee willen. Kan dat?

Wanneer er nog startbewijzen zijn dan kunnen ze deze op dezelfde manier startbewijzen reserveren als jullie hebben gedaan, mits deze nog beschikbaar zijn. Vul dan dezelfde groepsnaam in en geef bij de opmerking duidelijk aan dat je toegevoegd wil worden aan dat team.


Vanaf wanneer kunnen we onze T-shirten ophalen?

De balie is open vanaf 11:00 uur tot dat de laatste groep is ingeschreven, dit zal rond 14:30 uur zijn.


Waar is de start en finish?

We starten en finishen bij het Clubhuis van Scouting Elburg, aan de J.P. Broekhovenstraat 40 in Elburg. Kom je uit de buurt, kom dan lekker op de fiets! Dit in verband met de beperkte parkeermogelijkheden. Fietsen moeten in de daarvoor bestemde fietsenstalling geplaatst worden!


Kom je van buiten Elburg, hou dan de borden Industrieterrein Kruismaten aan. De Havenkade is mogelijk in verband met het Shantykorenfestival deze dag vanaf 12:00 uur afgesloten. Je zal dan om moeten rijden. Kom je vanuit Dronten, volg dan de N309 rond Elburg en ga via de Oostelijke Rondweg naar Industrieterrein Kruismaten. Volg ten alle tijden de instructies op van de verkeersregelaars op.


Kunnen we ons ook ergens omkleden?

Er zijn grote kleedruimtes aanwezig waar je je om kunt kleden. Je kunt hier je droge spullen ophangen. Dit is wel op eigen risico.


Kan ik ergens waardevolle spullen kwijt?

Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis. Wat je niet kunt missen kan je afgeven in de speciaal daarvoor ingerichte garderobe in de inschrijftent.


Is er ook een EHBO post?

De EHBO is in handen van professionele hulpverleners van TopEHBO. In het clubgebouw is een EHBO post ondergebracht. Ook onderweg zijn er diverse EHBO-ers aanwezig.


Moeten we zelf drinken en eten mee nemen?

Iedere deelnemer ontvangt bij aanvang een consumptiemunt. Bij het clubgebouw is hier zowel voor de start als na afloop drinken en eten voor te verkrijgen en tegen een kleine vergoeding. Onderweg zal er een versnapering zijn die je door de Boni wordt aangeboden.


Welke kleding kan ik het beste dragen?

Naast speciale outdoor kleding kan je volstaan met goed sluitende sportschoenen, een (strakke) sportbroek of legging. Tevens draag je het wedstrijdshirt, zonder heb je geen toegang tot het parcours. Doe vooral geen spijkerbroek en bergschoenen aan, die worden door het water waar je door gaat veel te zwaar.


Ik word vast vies, kan ik me ook afdouchen na de tocht?

Na de finish zijn er geïmproviseerde douchemogelijkheden om het ergste vuil er weer af te spoelen.


Deelname op eigen risico

Deelnemen aan de RamboRun is geheel op eigen risico. Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige deelnemers en supporters onderweg, waarbij de organisatie een beroep doet op het gezond verstand van iedereen. De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van deelnemers en supporters. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor schade aangebracht aan derden (WA verz.).


Is het wel veilig om deel te nemen?

Wij proberen er alles aan te doen het zo veilig mogelijk te organiseren. Langs de route zijn overal obstakelbegeleiders, verkeersregelaars en EHBO-ers aanwezig. Wanneer de obstakelbegeleider het onveilig vindt zal het obstakel (tijdelijk) uit het parcours gehaald worden. Jullie kunnen gewoon door naar het volgende obstakel. We hebben een weerdeskundige die het weer voor ons continu blijft volgen. Indien deze het onverantwoord vindt ivm bijvoorbeeld onweer kan de organisatie besluiten de route aan te passen of de run (tijdelijk) te staken. Er kan geen aanspraak op restitutie gemaakt worden.


Ik ga niet zo hard, wordt ik dan niet opgejaagd door de snelleren achter mij?

Het is geen wedstrijd, er is geen tijdsregistratie maar het is puur voor de lol. Je kan het zelf zo moeilijk en uitdagend maken als je zelf wil. Inhalen van voorgangers kan tussen de verschillende obstakels in. Bij de obstakels is inhalen/voordringen niet toegestaan.


Hoe zit het met deelname van kinderen en een zwemdiploma?

Kinderen beneden de 10 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Deze volwassene valt binnen de 10 personen. Voor verschillende onderdelen in het parcours is een zwemdiploma verplicht.


Hoe zit het met alcohol tijdens het evenement?

Omdat het een Scouting gezinsevenement is, is het nuttigen van alcohol tijdens de deelname aan het evenement en op het scouting terrein niet toegestaan.


Waar kan ik het laatste nieuws vinden?

Hou onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws: www.facebook.com/ramborunelburg


Staat je vraag er niet bij?

Stuur dan een mailtje naar aanmelden@ramborun.nl